Zero Waste Montenegro

Naša vizija je da doprinesemo izgrađivanju svijesti građana Crne Gore o potrebi smanjenja količine otpada, ponovnom vraćanju u upotebu i reciklaži čvrstog kućanskog otpada. Misija organizacije Zero Waste Montenegro je podizanje svijesti građana kroz edukaciju i iniciranje promjene ponašanja kako bi se spriječio nastanak novih i širenje već postojećih nelegalnih deponija, ali i uticalo na smanjenje količine otpada koji proizvodimo. Recikliranje je takođe jedan od glavnih fokusa Zero Waste Montenegro, kao i nuđenje rešenja za efektivno i održivo upravljanje otpadom kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Crna Gora bez smeća je Crnogorska nevladina organizacija osnovana sa ciljem da poveže lokalne nevladine organizacije i druge građanske zajednice i udruženja speremna da se na aktivan način uključe u rješavanje problema vezanih za otpad, njegov tretman i odlaganje u Crnoj Gori. Zero Waste Montenegro [Crna Gora bez smeća] je punopravni član asocijacije Europa bez smeća

Plastične kese koristimo jako kratko a zatim bacimo. Prosječan stanovnik Crne Gore izkoristi a zatim odbaci vise od 600 plastičnih kesa godisnje dok je procenat reciklaze istih 0% tako da sve one (u najboljem slucaju) ako ne u prirodi završe na deponijama. Biorazgradive kese nisu izuzetak jer i same ostaju dugo u prirodi kontaminirajući je.

Na internacionalni dan bez plastičnih kesa ( 03. Jula 2017god.) pokrenuli smo nacionalnu peticiju zabrane distribucije i upotrebe plastičnih kesa u Crnoj Gori.Pridruzi se pokretu i zatrazimo od Vlade da zabrani distribuciju i upotrebu plastičnih kesa u Crnoj Gori!

Potpiši peticiju!

CONNECT WITH US | facebook