Volonterska akcija Gornja Lastva – očuvanje graditeljskog naslijeđa

Nevladine organizacije Kulturno zavičajno udruženje NAPREDAK Gornja Lastva i NVO Naša akcija iz Kotora organizuju volonterski dan u okviru kojega će biti čišćene i uređene javne površine u centru Gornje Lastve. 

Nakon čišćenja planiran je edukativni čas gdje će se razgovarati o ulozi nevladinih organizacija u očuvanju graditeljskog naslijeđa.

Akcija čišćenja javnih površina planirana je za nedelju 29. aprila 2018. godine sa početkom u 9:00 sati. Organizatori će za učesnike akcije obezbijediti potreban alat, osvježenje i ručak.

Volonterski dan se organizuje u sklopu projekta StroNGO čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj. Vodeći parner u projektu StroNGO je Expeditio, dok su ostali partneri 4 organizacije s područja Boke Kotorske: “Naša Akcija” iz Kotora, “Urban Nova” iz Herceg Novog, Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak” Gornja Lastva iz Tivta i “Agora” iz Budve. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro.

NVONasaakcija

NVONasaakcija

NVO "Nasa akcija" je osnivana sa svrhom promocije volonterizma, gradjanskog aktivizma kao i jacanje zajednica, i stvaranje lidera kroz rad na terenu.