Vodič o radnim pravima za mlade – IMAŠ PRAVO!

(07.10.2018, Podgorica) Na Svjetski dan dostojanstvenog rada iz štampe je izašao vodič o radnim pravima za mlade “Imaš pravo!” u izdanju NVO Kuća iz Podgorice, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta Crne Gore. 

Glavni cilj vodiča IMAŠ PRAVO! je da mladim ljudima pruži mogućnost upoznavanja svojih radnih prava i ohrabri ih na zalaganje za njihovu zaštitu, tako što će omogućiti lakše snalaženje kroz široku lepezu zakona i pravnih normi i pomoći u promovisanju pravednih radnih odnosa. Rukovodeći se idejom da je od presudnog značaja osigurati mladima potrebne informacije na odgovarajući način, njegov krajnji cilj je i da podigne svijest o potrebi za dostojanstvenim radom i važnosti uspostavljanja takve radne prakse.

Vodič o radnim pravima za mlade

NVO Savez za djecu i mlade-Kuća izdavanjem publikacije posvećene dostojanstvenom radu mladih IMAŠ PRAVO! želi dati svoj doprinos unapređenju radnih prava i prava po osnovu rada mladih. Svi zainteresovani za publikaciju mogu nam pisati na e-mail [email protected].

Aktivnosti možete pratiti na facebook stranici Savez za djecu i mlade – Kuća .

Admin

Admin

Net Active ima za cilj okupljanje, umrežavanje i uključivanje mladih u organizovanje aktivnosti iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada