Vikend u znaku afirmacije mladih Kotor NVO Nasa Akcija

Proteklog vikenda u organizaciji NVO Nasa akcija, u prostorijama kulturnog centra “Nikola Djurkovic” u Kotoru organizovan je dan posvecen treningu i kulturnoj afirmaciji mladih. 

U sklopu projekta “Edukacijom i aktivizmom za ljepsi grad i bolju buducnost”, pod pokroviteljsktvom Opstine Kotor odrzane su dvije radionice: “Volonterizmom do svoje buducnosti” i “Dobrim CV-om do svog posla”. Radionice je vodila izvrsna direktorica NVO Nasa akcija, magistrica Patricia Pobric. Cilj radionica je edukacija mladih o karijeri, zaposljavanju i ispravnom pisanju CVa.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Kulturno-umjenticko vece “ART-ivizam” mladih odrzano je u galeriji kulturnog centra sa pocetkom u 19:30 casova. Ova manifestacija imala je za cilj ruzanje postora za kulturno afirmisanje mladih i upoznavanje javnosti sa mladim umjetnicima. Svojim radovima i muzickim programom mnogobrojnu publiku odusevili su:

1. eko fotografi Jana Raicevic, Aleksandra Drecun, Andjela Jojic i Marta Martinovic,

2. likovni umjetnici Milena Mandic, Milica Suskavcevic, Aleksandra Drecun

3. graficki umjetnici: Gaja Barovic i Gabriela Pobric

4. face art umjetnici: Petar Raicevic i Vera Marovic

5. sprej art umjetnici: Nikola Petric i Slavo Bozovic

Za organizaciju muzickog programa bila je zaduzena Jasmina Bigovic. Program je tokom veceri sadrzao performanse muzicara Mire Cukovic, Jasne Todorovic, Dimitrija Vuckovic i Emilije Vrzic, a pjevali su Marija Jovovic, Gaja Barovic, Jasmina Bigovic, Petar Raicevic i beatboxer Lazar Marovic.

Ova aktivnost je jos jedna u nizu koju NVO Nasa akcija ostvaruje kroz projekat StroNGO ciji je cilj da se doprinese razvoju snaznijeg civilnog drustva u Boki Kotorskoj. Vodeci partner u projektu je NVO Expeditio. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

NVONasaakcija

NVONasaakcija

NVO "Nasa akcija" je osnivana sa svrhom promocije volonterizma, gradjanskog aktivizma kao i jacanje zajednica, i stvaranje lidera kroz rad na terenu.