„Udruženje ljubitelja Gorice i prirode“ počelo je realizaciju projekta „Mediteranski vrt“!

Dragi ljubitelji Gorice,

kao idealna pozivnica za prvu ovogodišnju akciju neka posluži obavještenje:

„Udruženje ljubitelja Gorice i prirode“ počelo je realizaciju projekta „Mediteranski vrt“!

Ideja da se umjesto zapuštenog i biološki pasivnog prostora u park-šumi Gorica sagradi „Mediteranski vrt“ i u njemu inkubator za rast i razvoj autohtonih, endemskih i reliktnih biljnih vrsta nastala je početkom 2016. god. Nakon toga uslijedilo je traženje sredstava kroz učešće na raznim konkursima. Projekat je prepoznat kao inovativan, pa nije bilo naročitih problema oko obezbjeđivanje podrške. fAKT, T – com, Jugopetrol AD donirali su sredstva za realizaciju, a velika podrška stigla je i od biologa, arhitekata, pejzažnih arhitekata, redovnih posjetilaca Gorice, učenika i studenata bioloških sekcija i smjerova. Partner u realizaciji projekta je Glavni grad.

Predhodnih dana, radnici JP „Zelenilo“ počeli su sa pripremnim radovima. Uklanjali su invazine vrste, potkresivali i podizali krošnje na stablima, drobili biljni otpad …Pajasen i mahonija dominirali su u kontakt zoni dva masiva. Nakon njihovog uklanjanja, teren vrta je sada prozračan i „očešljan“ . Danas se počelo i sa postavljanjem zaštitne ograde.

Sve detalje vezane za realizaciju projekta objavljivaćemo na ovoj stranici.

Dakle, redovna akcija „Udruženja“ (147. po redu, od 2014.), realizovaće se u nedjelju (28. januar, 11 h, Kapija). Dobrodošli!

Admin

Admin

Net Active ima za cilj okupljanje, umrežavanje i uključivanje mladih u organizovanje aktivnosti iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada