Potpisan sporazum o saradnji dvije naučnoistraživačke organizacije

Potpisivanje Sporazuma o saradnji dvije naučnoistraživacke organizacije Defendologija centra i Centra za moderna znanja

Predstavnici Centra za moderna znanja iz Banja Luke i Centra za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore “Defendologija” iz Nikšića, potpisali su 24. oktobra. 2017. godine Memorandum o saradnji kojim se definišu oblasti i dalji vidovi saradnje izmedju ove dvije naučno-istraživačke orgnizacije iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Sporazume su u ime organizacija potpisali prof dr Nebojša Macanović i mr sci Slavko Milić, predsjednici naučnih centara ove dvije partnerske organizacije.

Centar modernih znanja je početkom 2016. godine registrovan kao grupa naučnih radnika, profesora, magistara i doktora nauka, različitih profila u svrhu promocije znanja koja nisu striktno obuhvaćena formalnim obrazovnim sistemom. Organizacija ima viziju za postizanjem što većeg nivoa obrazovanja i socijalne jedankosti koja se ogleda u jednakim šansama i ishodima za sve građane Bosne i Hercegovine. Kao mlada ali izuzetno uspješna organizacija Centar za moderna znanja saradjuje sa brojnim organizacijama i institucijama iz zemlje i Regiona, organizuje naučno-stručne konferencije i saradjuje sa relevantnim partnerima na izgradnji i unapredjenju formalnog i neformalnog sistema obrazovanja. Centar za bezjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore “Defendologija” zahvalan je na predstavnicima Centra za moderna znanja na mogućnostima predvidjenim Sporazumom na formalnom unapredjenju saradnje i otvaranju mogućnosti za razmjenu iskustava izmedju naučnika ove dvije susjedske zemlje.

Dosadašnja saradnja ogledala se u medjusobnoj razmjeni naučnika na naučno-stručnim konferencijama a jedna od poslednjih je “Probacija i alternativne krivične sankcije – mogućnosti i perspektive” koja je održana u Banjoj Luci u oktobru mjesecu 2016 godine.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju medijima mr sci Slavko Milić naglasio u ovom cilju: “ Potreba za unapredjenjem naučne djelatnosti i struke u suzbijanju kriminala je prijeko potrebna profesionacima i onima koji to žele da postanu, tim prije, što kriminal ne poznaje granice niti je na putu njegovog razvoja lako stati na suprotnoj strani. Važno je u toj borbi dobro sistemski pripremiti put u poznavanju metoda kriminalistike, kriminologije i penologije kao odabranih naučnih disciplina. Zato čvrsto vjerujem da će se kroz razmjenu znanja i iskustva, omogućiti veći prostor naučnicima da pokažu svoja znanja u policijskom, pravnom i bezbjednosnom obrazovanju, kako bi naučnici imali mogućnost da pokažu do kojih su istraživačkih i praktičnih iskustava došli u toku svoga teorijskog i praktičnog rada u suzbijanju kriminaliteta. Bolje se profesionalcima učiti kroz knjigu nego sopstvene greške, koje mogu skupo da ih koštaju… ” – poručio je mr Slavko Milić, predsjednik Naučnog centra “Defendologija”.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Defendologija