Odrzana radionica “Kako napisati CV” NVO Mladiinfo

NVO Mladiinfo Montenegro održala je radionicu 10.02.2018. godine u Omladinskom centru u Podgorici pod nazivom “Kako napisati CV“.

Radionica je imala za cilj da pomogne svim zainteresovanim pojedincima najprije srednjoškolcima da nauče kako da na brz i efikasan način napišu kvalitetan i dobar CV.

Prisustvovalo je petnaestak srednjoškolaca, a radionicu je održala predsjednica nevladine organizacije Mladiinfo Montenegro, Milica Žugić.

“CV je skraćenica za latinski izraz Curriculum što u prevodu znači tok, i izraz Vitae – odnosno život, pa je i značenje životopis. Biografija je zvanični, pisani oblik lične promocije, a može se reći i lične reklame”, kazala je Žugić.

Ona je objasnila da CV mora biti jednostavan, kratak, sažet i koncizan. Srednjoškolci su mogli da nauče na koji način se mogu izdvojiti iz mase, odnosno kakav CV zapravo treba da bude, koje informacije uključuje.

Takođe su dobili i praktične savjete kako da napišu dobru biografiju. Radionica je obuhvatila i Europass – evropsku formu za pisanje CV-ja.

Na radionici je takođe bilo riječi i o krovnoj omladinskoj organizaciji – Crnogorskom omladinskom forumu kojeg je predstavila članica Upravnog odbora Kristina Pavićević.

Ona ja tom prilikom predstavila strukturu krovne organizacije, rad i buduće planove za naredni period.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

“Crnogorski omladinski forum radi na jačanju svoje infrastrukture i postavljanju zdravih osnova na kojima će bazirati svoj budući rad”, kazala je Pavićević.

Na samom kraju prisutnima se obratila i marketing menadžerka organizacije Mladiinfo Montenegro, Elma Selmanović koja je ukratko predstavila rad organizacije i pozvala zainteresovane srednjoškolce da se pridruže Volonterskom servisu m!M-a.

Admin

Admin

Net Active ima za cilj okupljanje, umrežavanje i uključivanje mladih u organizovanje aktivnosti iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada