NVO Nasa akcija iz Kotora na Eko-koloniji u parku prirode Blidinje, BiH

NVO Nasa akcija iz Kotora na Eko-koloniji u parku prirode Blidinje, BiH

Vec osmu godinu za redom odrzava se Eko-kolonija pod organizacijom nevladine organizacije EKO-ZH, Udruge za zastitu prirode i kulturno-povijesnog nasljedja Zapadne Hercegovine. Ove godine po prvi put kao partnerska organizacija kroz RYCO (Regional youth cooperation organization) projekat pridruzuju se eko koloniji mladi iz Crne Gore, pod vodjstvom NVO Nasa akcija iz Kotora.

Dosadasnja ostvarenja sa predhodnih kolonija bila su popracena sa izlozbom i prigodnim katalogom, sto svjedoci uspjesnom saradnjom sa Akademijom likovnih umjetnosti Sarajevo, ALU Banja Luka, Univerzitet Dzemal Bijedic, nastavnicki smjer, ALU Osijek, FLU Beograd te ALU siroki Brijeg.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ovogodišnja likovna kolonija predviđa sudjelovanje mladih iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske . U program kolonije je predviđeno kampovanje na Blidinju, u mjestu Risovac, od 3 – 10. juna 2018. uPored mnogobrojnih aktivnosti na temu multinacionalnosti, mira i regionalne saradnje svaki ucesnik je duzan naslikati 2 slike. Slike ce biti objavljene u katalogu zatim i doci na izlozbu u Mostaru zatim i za Crnu Goru, a potom prodati na licitaciji. Novac zaradjen donira se domu za nezbrinutu djecu u Sirkokom Brijegu u BiH. U program su ukljucena predavanja iz oblasti likovna umjetnost, istorije umjetnosti, psihologije, i zastita zivotne sredine.

Sama Eko-kolonija je medjunarodnog karaktera sa ciljem promocije umjetnosit, zastita zivotne sredine i nasledja, kao i multietnicku saradnju mladih. Projekat traje 6 mjeseci i predvidjene su aktivnosti i izlozbe i u Crnoj Gori.

Admin

Admin

Net Active ima za cilj okupljanje, umrežavanje i uključivanje mladih u organizovanje aktivnosti iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada