MLADI I NASILJE – IV Takmičenje iz sociologije za učenike srednjih škola

“MLADI I NASILJE”
IV takmičenje iz sociologije za učenike srednjih škola

(Nikšić, ponedjeljak, 16. April ) U organizaciji Filozofskog fakulteta u Nikšiću , Društva sociologa Crne Gore , Instituta za sociologiju i psihologiju i studijskog programa za sociologiju Filozofskog fakulteta u Nikšiću 16. aprila sa početkom u 11:30h održava Četvrto takmičenje iz sociologije za srednjoškolce/ke iz Crne Gore na temu “Mladi i nasilje” .


Nasilje, kao veoma aktuelna tema u našem društvu zahtijeva kritičko promišljanje, istraživanje i ispitivanje uzroka, posljedica, mehanizama postupanja i prevencije. Osim što se sociologija kao nauka upravo na taj način bavi društvenim pojava i društvom u cjelini, veoma je bitno mlade ljude podstaći na kritičko mišljenje u cilju sveukupnog razvoja društva. Kako oni promišljaju o ovoj temi, moći ćemo da čujemo u finalu.

Na adresu takmičenja pristiglo je osamdeset devet radova (89), iz četrnaest gradova (14) i iz sedamnaest (17) crnogorskih srednjih škola. U finale se plasiralo trinaest (13) takmičara i takmičarki, koji će javno braniti svoje radove pred publikom i komisijom.

Zahvaljujemo se instittuciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Ombudsman, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Zavodu za školstvo, Crnogorskoj komercijalnoj banci Matici crnogorskoj i Matici srpskoj koji su prepoznali važnost takmičenja i same teme i pomogli nam da pripremimo nagrade za takmičare.

DSCG

DSCG

Vizija i misija naše organizacije su razvoj duha i kritičke svijesti pojedinca i društva, razvoj dijaloga i multikulturalnosti u društvu.