Kul karavan posjetio Rožaje

U Centru za kulturu Rožaje, u galeriji „Magaza“ otvorena je kolektivna izložba fotografija mladih sa sjevera Crne Gore u sklopu multimedijalnog programa KUL karavan. U sklopu ovog multimedijalnog programa publika je čula mladog repera Arka iz Rožaja , instrumentalni dvojac i Braun DJ-a iz Mojkovca, a takođe su im prikazani i filmovi polaznika filmske škole Super 8 Mreža, Tunel i Između krajnosti. 

„Ovakvu vrstu programa nemamo često priliku da vidimo u Rožajama i sadržaji ovog tipa nam baš nedostaju, naročito svirke!“ rekla je Sanela, posjetiteljka programa.

Instrumentalni dvojac koji čine Petar Mihajlović (gitara) i Mladen Blažević (bubanj) su se publici u Rožajama predstavili sa rock repertoarom, Braun DJ publici je pokazao svoje umijeće za miksetom, dok je reper Armin Murić – Arko samostalno nastupio sa svojim autorskim pjesmama.

„Za četiri,pet godina koliko se bavim muzikom napravio sam 12 pjesama i u narednom periodu planiram da se ozbiljnije posvetim muzici i da snimim album. Drago mi je da sam imao priliku da nastupim pred svojim sugrađanima i predstavim im svoje autorske pjesme.“

Brojnoj publici su prikazani kratki filmovi Tunel, Mreža i Između krajnosti koji se bave aktuelnim problemima mladih, poput: nasilja, diskriminacije, otuđenja i zavisnosti od novih tehnologija, kao i pitanjima koja prate razvoj identiteta mladih ljudi. Scenario, režiju i glumu potpisuju polaznici Škole filma Super 8 iz Mojkovca. Filmovi su nastali u okviru projekta koji je sprovela NVO TNT u saradnji sa JUSMŠ „Vuksan Đukić“ iz Mojkovca.

Učesnici izložbe fotografija su: Samra Murić, Edin Hasanagić, Eldin Šaljić i Emir Kožar iz Rožaja, Vedran Vujisić i Martina Šćepanović iz Kolašina, Hajro Begović, Adela Suljević, Bekir Lukač, Majda Mekić, Saša Jovanović i Asja Idrizović iz Bijelog Polja, kao i Anastasija Odović iz Pljevalja i Ksenija Savović iz Berana.

Fotografije iz Rožaja i najave narednih događaja možete pratiti na Instagram stranici kulkaravan.

KUL karavan je program koji će u toku septembra i oktobra obići više crnogorskih gradova: Rožaje, Kolašin, Bijelo Polje i Mojkovac, a cilj programa je da afimriše i promoviše mlade stvaraoce. KUL karavan je projekat koji sprovodi Društvo sociologa Crne Gore pod pokroviteljstvom Ministarstva Sporta Crne Gore.

Admin

Admin

Net Active ima za cilj okupljanje, umrežavanje i uključivanje mladih u organizovanje aktivnosti iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada