KUL karavan posjetio Bijelo Polje

 U Centru za kulturu Bijelo Polje, otvorena je kolektivna izložba fotografija mladih sa sjevera Crne Gore u sklopu multimedijalnog programa KUL karavan. 

U sklopu ovog multimedijalnog programa publika je čula mlade i talentovane učenice Škole za osnovno muzički obrazovanje Bijelo Polje: pijaniste Adrijana Štulića i Lauru MIladinović, gitaristkinju Saru Kurgaš i violinistkinju Milicu Đurović.

Publici su se svojim autorskim numerama predstavili hip hoperi: Miloš Maslovarić Prefix iz Bijelog Polja, Armin Murić Arko iz Rožaja, Nenad Tomović Stato iz Mojkovca. Pored njih, publika je imala priliku da čuje covere poznatih rock numera u izvođenju sjajne Olivere Bijelić i Instrumentalnog sastava iz Mojkovca koji čine Petar Mihajlović (gitara) i Mladen Blažević (bubanj), kao i elektronsku grupu Lucky Strike iz Mojkovca koju čine Novak Braunović – Braun DJ i Petar Mihajlović.

Program je otvorila Lejla Džanković Skoko, direktorica Centra za kulturu Bijelo Polje, koja je istakla da je koncept KUL karavana veoma značajan za mlade i neafirmisane umjetnike i izrazila veliko zadovoljstvo što se manifestacija organizuje u bjelopoljskoj ustanovi kulture.

Učesnici izložbe fotografija su: Hajro Begović, Adela Suljević, Bekir Lukač, Majda Mekić, Saša Jovanović i Asja Idrizović iz Bijelog Polja, Samra Murić, Edin Hasanagić, Eldin Šaljić, Amina Dautović, Emir Kožar iz Rožaja, Vedran Vujisić i Martina Šćepanović iz Kolašina, , kao i Anastasija Odović iz Pljevalja i Ksenija Savović iz Berana. Bjelopoljska publika je imala priliku da vidi i likovne radove mladih iz JU Gimnazija “Miloje Dobrašinović” , koji su uz pomoć profesora likovne umjetnosti i slikara Mehmeda Meše Suljevića napravili školsku galeriju.

Majda Mekić, mlada fotografkinja i slikarka iz Bijelog Polja i jedna od izlagača u okviru KUL karavana smatra da je “karavan veoma važan radi umrežavanja i afirmisanja mladih umjetnika sa sjevera Crne Gore, koji nemaju puno prilika da svoje umijeće predstave široj javnosti”.

Publici su prikazani kratki filmovi “Tunel”, “Mreža” i “Između krajnosti” koji se bave aktuelnim problemima mladih, poput: nasilja, diskriminacije, otuđenja i zavisnosti od novih tehnologija, kao i pitanjima koja prate razvoj identiteta mladih ljudi. Scenario, režiju i glumu potpisuju polaznici Škole filma Super 8 iz Mojkovca. Filmovi su nastali u okviru projekta koji je sprovela NVO TNT u saradnji sa JUSMŠ „Vuksan Đukić“ iz Mojkovca

Fotografije iz BIjelog Polja možete pratiti na Instagram stranici kulkaravan.

KUL karavan nakon Rožaja,Kolašina i Bijelog Polja, posjetiće i Mojkovac, a cilj programa je da afirmiše i promoviše mlade stvaraoce sa sjevera Crne Gore. KUL karavan je projekat koji sprovodi Društvo sociologa Crne Gore pod pokroviteljstvom Ministarstva Sporta Crne Gore.

Admin

Admin

Net Active ima za cilj okupljanje, umrežavanje i uključivanje mladih u organizovanje aktivnosti iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada