Ciscenje Peraskog podmorija

KotorArt Don Brankovi dani muzike i nevladina organizacija “Naša akcija” pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i TO Kotor i uz podršku lokalnih ribara i ronilaca, Cogi Mar doo i JKP Kotor sjutra organizuju akciju čišćenja peraškog podmorja – obavještavaju iz Kotor Art-a.

Akcija je planirana sa početkom u 10 sati kod borića tj. ispred boćarskog kluba Perast. Cilj aktivnosti je dizanje svijesti o potrebi zaštite bokokotorskog akvatorijuma i učešće građana u očuvanju istog.

Pozivamo građane da se pridruže organizatorima u ovoj ekološkoj aktivnosti za dobrobit lokalne zajednice koja će obuhvatiti ne samo čišćenje podmorja nego i priobalnog pojasa.Jedna od bitnijih tema ovogodišnjeg festivala je ekologija i festival je nekoliko večeri posvetio upravo toj temi. Slušali smo premijerno kompoziciju „Pasija po Steli“ Ramba Amadeusa na svečanom otvaranju 13. jula, zatim imali 2 Climate Keys programa u saradnji sa Institutom za biologiju mora.

Pored Instituta , 12. avgusta organizuje se i prva podvodna izložba u Kotoru. KotorArt Don Brankovi dani muzike ovogodišnji program završavaju 13. avgusta sa programom „Boka naša nasušna“ gdje će upravo tim ljudi na čelu sa perkusionistom Darkom Karlečikom svirati na perkusijama koje će lično praviti od otpada sakupljenog iz akcije čišćenja koja će biti realizovana 4. avgusta.

Veče će biti multidisciplinarno, gdje ćemo imati priliku da vidimo instalacije koje su napravili volonteri iz NVO Naša Akcija kao i učenici gimnazije Kotor, a slikarka i ekonomistkinja Ana Nives Radović, imaće likovni performans” – navodi se u saopštenju PR službe Međunarodnog festivala Kotor Art.

Admin

Admin

Net Active ima za cilj okupljanje, umrežavanje i uključivanje mladih u organizovanje aktivnosti iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada