Angažovani petak sa Mladenom Ivanovićem

Angažovani petak sa Mladenom Ivanovićem

Angažovani petak za nama bio je rezervisan za film “Između rijeke i ljudi” koji smo gledali u Dvorcu Petrovića. Mladi su imali prilike da saznaju vise o samom problemu Beransela kao i da dobiju sve potrebne informacije za konkurs koji je u toku.

Gost večeri bio je Mladen Ivanović, koji nam je prikazao svoj dugometražni film “Između rijeke i ljudi” i upoznao nas sa problemima nelegalnog otpada u Beranselu i predočio detalje o samom snimanju tog filma.

Ostatak večeri bio je predviđen sa gledanje Mladenovog filma, a zatim je nastavljen razgovor o aktivizmu mladih, kao i o tematici večeri.

“Za snimanje ovog projekta neće vam biti nužni dobri objektivi i kamere, već sama ideja.” rekao je Mladen. On je još dodao da je aktivizam prijeko potreban u Crnoj Gori, ali ne kao puki nalet emocija, koje kako on kaže “predstavljaju emocionalno pražnjenje kojeg nakon nekoliko trenutaka ni nema”, već je potrebno da se aktivizam kontinuirano probija kroz mase, sa svojim  “ups” i “downs”.

Podsjećamo da se konkurs Moj Kadar – kratki angažovani video odvija u okviru projekta Net Active koji je platforma za aktivizam ( o tome više u članku o “Večeri angažovanog filma”)

OiNjegos

OiNjegos

Odred izviđača „Njegoš“ je nevladina organizacija ekološkog, omladinskog, volonterskog i vaspitno-obrazovnog karaktera.